• Κατασκευή & Συντήρηση κήπων στο Ρέθυμνο

Φθινοπωρινή Φροντίδα του Κήπου: Συμβουλές για Έναν Υγιή Και Όμορφο Χώρο

Το φθινόπωρο είναι μια κρίσιμη περίοδος για τον κήπο σας, καθώς προετοιμάζεται για την περίοδο ανάπαυσης του χειμώνα. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να διασφαλίσετε έναν υγιή και όμορφο κήπο καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου.

1. Συγκομιδή και Καθαρισμός: Ξεκινήστε συγκεντρώνοντας τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν φτάσει στην ώρα τους. Καθαρίστε τα φύλλα που έχουν πέσει και διατηρήστε τον κήπο σας καθαρόν.

2. Πότισμα: Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη περίοδος για να προετοιμάσετε τα φυτά σας για τον χειμώνα με επαρκή πότισμα. Οι ρίζες χρειάζονται υγρασία για να επιβιώσουν του ψύχους.

3. Κοπή Κλαδιών: Πραγματοποιήστε κοπή κλαδιών προκειμένου να διαμορφώσετε τα δέντρα και τα θάμναρα. Αφαιρέστε τα κλαδιά που είναι άρρωστα ή κατεστραμμένα.

4. Σπορά: Εάν υπάρχουν φυτά που θέλετε να αναπτύξετε την επόμενη σεζόν, αυτό είναι το κατάλληλο χρονικό σημείο για σπορά. Προετοιμάστε το έδαφος και σπείρετε τα σπόρια σύμφωνα με τις οδηγίες.

5. Λίπανση: Χορηγήστε λίπασμα στον κήπο σας, προκειμένου να παρέχετε στα φυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την επόμενη σεζόν ανάπτυξης.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα διασφαλίσετε έναν υγιή και πλούσιο κήπο που θα έχει την ευκαιρία να αναζωογονηθεί την επόμενη άνοιξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά